Pagini

Daca doriti sa primiti retetele prin e-mail...

marți, 28 februarie 2012

Musaca de cartofi

Dupa o pauza binemeritata de cateva zile am revenit cu o reteta la fel de usoara ca celelalte: musaca de cartofi cu carne de porc.



Uite de ce avem nevoie:
-6 cartofi mai maricei
-400 gr carne de porc, tocata sau la conserva (why not ????)
-1 ceapa mare
-1 ardei gras mare
-250 ml suc de rosii (cu bulion de casa e ideal)
-200 ml smantana
-2 oua
-2 linguri mari de faina alba
-sare
-ulei
-piper
-patrunjel

Prima etapa: pregatirea compozitiei
Ceapa se taie pestisori, ardeiul se taie rondele. Caliti ceapa, apoi adaugam ardeiul, apoi un varf de cutit de sare si apoi carnea.


 Se caleste putin pana lasa din zeama ei.


Se stinge cu sucul de rosii si se lasa la foc mediu, amestecand din cand in cand si tot mai des pe final (exista riscul sa se prinda de tigaie) pana scade sosul.



Se ia vasul de pe foc, se lasa putin la racit apoi se amesteca rezultatul cu cele doua oua, cu smantana, faina si piperul.



Etapa a doua: cartofii
Cartofii curatati se taie rondele cam de 0.5 cm grosime. Se prajesc in ulei ca si cartofii pai, dar nu asa de mult ci doar pana se inmoaie si prind putina culoare.



Etapa a treia: cuptorul
Intr-un vas de yena se aseaza un strat de cartofi, care se acopera cu un strat din compozitia cu carne, apoi iar un strat de cartofi, iar carne.... pana la final. Dar partea de sus sa fie cartofi :)


Deasupra se razuieste cascaval, se aseaza niste felii de rosii si se pune la cuptor la foc mediu cam 30-40 min.


Se serveste calda si cu patrunjel presarat deasupra. Se mai poate adauga smantana sau bulion si in farfurie, depinde de gusturile fiecaruia!
Pofta buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

pareri ?