Pagini

Daca doriti sa primiti retetele prin e-mail...

vineri, 2 martie 2012

Chiftele de porumb

Pentru zilele cand nu aveti chef de stat prea mult la oale, va propun solutia aleasa de mine: chiftele de porumb.



Ce ai nevoie:

300 gr. porumb dulce fiert
2 oua
1 lingurita praf de curry
60 gr. unt
60 gr. faina alba
1 lingurita patrunjel tocat
piper negru, sare dupa gust
100 ml. ulei pentru prajit

Ce este de facut:


Se piseaza boabele de porumb.





Separati albusurile de galbenusurile oualelor, dar nu aruncati nimic. Se amesteca porumbul pisat cu galbenusurile,  praful de curry, faina, untul topit, sarea, piperul si patrunjel.










Apoi separat albusurile se bat spuma si in final se amesteca cele 2 compoziti.










Portionarea se face cu o lingura de supa: se pune din compozitie la prajit, in ulei incins. Se scot pe o farfurie cu servetel, sa se scurga de ulei.



Rezultat: 15 chiftele delicioase
Timp necesar: 20 min cu indulgenta
Pofta buna! 

 Eu le-am servit cu sunca, cascaval, ceapa verde, ardei cu sos tzatziki si rosie cu sos tartar. Dar merge si mai simplu langa peste, pui sau carne de vita.

 

3 comentarii:

  1. Abia astept sa pun in practica reteta :P ador porumbuuul! Te rog spune-mi ca aia nu e "branza" din aia felii...plina de orice chestii, numai nu de branza

    RăspundețiȘtergere
  2. sa imi spui cum ti-a iesit :) p.s. e branza topita dar stai chill, ca orice ai manca, vei da peste E-uri si alte chestii delicioase :) carnea se injecteaza sa reziste mai mult, laptele se drege si el, legumele si fructele la fel...

    RăspundețiȘtergere
  3. adevarul e ca-i asa cum zici...cam in toate produsele se gasesc chestii mai putin sanatoase

    RăspundețiȘtergere

pareri ?