Pagini

Daca doriti sa primiti retetele prin e-mail...

marți, 27 martie 2012

Clatite cu banane si topping de zahar caramelizat

Mi-a cam dat Andreea batai de cap cu poftele ei de ceva dulce, asa ca vin in ajutorul ei si va propun ceva delicios: clatite cu banane si topping de zahar caramelizat. Reteta e simpla si rapida dar impactul asupra celor serviti cu asa ceva este exact pe invers :)) complex si de lunga durata :))




Ingrediente:
-2 oua
-200 gr faina alba
-sare
-2 banane
-200 gr zahar
-ulei
-200 ml lapte
-zahar pudra

Munca mai grea:
Se face compozitia pentru clatite: 
Se amesteca faina cu ouale, o lingura de zahar, un varf de lingurita de sare, doua linguri de ulei. Se amesteca pana faina s-a omogenizat. Cand deja compozitia este tare, se adauga laptele treptat si se amesteca din nou. La final obtinem o pasta omogena, ceva mai groasa dar care totusi curge.

Se pun cativa stropi de ulei la incins intr-o tigaie, miscand-o ca sa fie unsa in totalitate si apoi se toarna din compozitia de clatite cu un polonic, rotind tigaia astfel incat compozitia sa fie asezata uniform in toata tigaia. Se prajeste clatita pe ambele parti dupa care se scoate pe o farfurie.




Cand foaia de clatita s-a mai racit si se poate manevra fara sa ne ardem la degete, taiem felii de banana pe care le asezam pe foaie si apoi rulam clatita. Se pudreaza cu zahar praf si se toarna deasupra zaharul caramelizat obtinut prin topirea catorva linguri de zahar intr-un vas la foc mediu.


3 comentarii:

pareri ?