Pagini

Daca doriti sa primiti retetele prin e-mail...

marți, 27 martie 2012

Supa de perisoare

Am gatit ieri o supa de perisoare care-mi place foarte mult si care se prepara rapid, daca nu punem la calcul fiertul final :) Imi place reteta asta pentru ca nu trebuie dadacita supa, adica nu trebuie sa stai de paza langa ea ci poti sa mai mesteresti una-alta.

Pentru supa avem nevoie de:
-500 gr carne tocata de porc
-1 ou
-100 gr orez
-sare
-piper
-jumatate de gulie
-3 morcovi
-1 pastarnac
-jumatate de radacina de telina
-cimbru
-oregano
-frunze de patrunjel tocat
-1 ceapa
-500  ml bulion
-3 linguri de ulei
-vegeta

Cum facem perisoarele:
Se amesteca intr-un vas carnea tocata, oul, orezul ales si spalat in prealabil, o jumatate de lingurita de sare si piper de asemenea. Compozitia rezultata se portioneaza intre palmi sub forma unor mingi de marimea unei nuci.



Pregatirea supei:
Se spala si se toaca legumele (gulia, morcovii, pastarnacul si telina ) sub forma de cubulete. Se pun la calit in ulei incins.



 Dupa 3 minute de calit, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste si ea cam 2-3 minute.


 Totul se stinge cu bulion si apa, cam 3 litri. Se adauga o lingura de vegeta si se lasa sa dea un clocot.




















Cand fierbe supa, se adauga perisoarele si se lasa totul la fiert cam 45 de minute.



Cam cu 10 minute inainte de final se adauga cimbru si oregano. Se serveste cu patrunjel tocat presarat deasupra. Reteta nu exceleaza la aspect, dar compenseaza prin aroma. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

pareri ?